torsdag 7 januari 2010

nytt år

År 2009 läste jag 53 böcker. Det är betydligt färre än 2008 och mindre än hälften jämfört med 2007. Jag har väl helt enkelt haft mer att göra i år. Eller läst böcker som tar mer tid.


Det nya året börjar jag med fler böcker samtidigt, som vanligt. Just nu är det tre på gång.

Kärlek. Hur fan gör man?
Bob Hansson frågar dom som vet.
På biblioteks hylla för nya böcker hitta jag denna lättlästa intervjubok med inte allt för lättsmälta innehåll. Hittills mycket intressant, och jag läser gärna vidare.

Idag skulle jag helst inte velat träffa mig själv
av Herta Müller
Jag fick nobelpristagarens bok i julklapp. Jag blev lite rädd först, eftersom jag för länge sen försökte läsa Hjärtdjur och hade stora problem med den. Den här verkar dock ge mig lite mer, eller för att säga det rakt ut: vara lite mer lättillgänglig.

Underbara kvinnor vid vatten
av Monika Fagerholm
Jag har hållit på hur länge som helst med denna extremt långsamma roman. Det händer inget, varken i romanen eller med min läsning. Jag har alldeles för mycket kvar, vet inte om jag någonsin kommer läsa ut den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar